dijous, 25 d’octubre del 2007

Carta d'opinió publicada en diferents mitjans de comunicació de les Illes Balears

ANIMS FORNELLS!!!!!!!!

Com a ciutadana de Menorca vull expressar el meu desacord en la decisió del Tribunal Superior de Justicia de Balears en denegar a Fornells la independència així com expressar la meva decepció en l’actitut mostrada per part de l’Ajuntament d’Es Mercadal i del Consell Insular de Menorca per no recolzar la voluntat dels ciutadans.

I és que, desde el meu punt de vista, Fornells pot ser un poble independent per dos motius ben senzills: primer perquè així ho va determinar l’informe pericial del mes de novembre de 2006 requerit per el propi Tribunal Superior de Justicia i en segon lloc perquè la gent de Fornells i les urbanitzacións colindants així ho van expressar en les urnes en les eleccions del mes de maig de 2007. Però hi ha persones que aquests motius els és igual, i és que de vegades “la democràcia “ està al servei dels qui manen i no del poble.

Aquesta setmana passada ha estat molt dura per Fornells i, si no s’ho creuen, passin i comprobeu: cares llargues, projectes de futur trencats, il·lusions negades, la mostra més significativa d’aquest dolor és el silenci. No hi ha hagut manifestacions públiques de rebuig i és que el primer símptoma d’una pèrdua és el shock, la perplexitat, el “això no pot ser”. Exagerada ! pensaran, però és que si realment algú s’ha cregut, tal i com he llegit, que la independència de Fornells respon a capritxos fornellers, senyors és que no han entès res de res; també he llegit que la sentencia obre “una nova etapa de consens” però en la foto que parla sobre aquest consens només hi ha la senyora Joana Barceló i el senyor Ramon Orfila, sembla ser que ja ho tenen tot consensuat sense comptar amb Fornells; també s’ha comentat la preservació de la qualitat dels serveis, que personalment, no se a quins serveis es deuen referir... ah si! Potser a l’assistència mèdica que es dona a Fornells (una hora al dia), o a la quantitat d’hores que el local social és obert per poder tramitar qüestions ciutadanes com per exemple l’empadronament (no es pot fer), o com la seguretat policial a l’estiu, les deixalles, els problemes d’aparcament, i un llarg etcètera, també hi ha qüestions bàsiques com: perquè Fornells paga impostos més elevats que Es Mercadal?.

Qualitat vol dir millores i és per aquest motiu que Fornells vol ser independent, perque aspira a una qualitat de vida millor per al seus ciutadans, aspira al dret de l’autodeterminació, de l’autogovern, que el seu futur estigui en mans dels propis fornellers i de ningú més. No s’equivoquin, Fornells no vol més que Es Mercadal però sí el mateix.

Anims Fornells! Sou gent lluitadora i treballadora, jo us acompanyaré i estaré al vostre costat per aconseguir aquest somni que algun dia es farà realitat, n’estic segura.

Ingrid Almazor

Platges de Fornells